27 oktober 2024
Thumbnail voor Bizarre trend: ‘raw-dogging’ steeds populairder tijdens lange vluchten

Bizarre trend: ‘raw-dogging’ steeds populairder tijdens lange vluchten

De meeste mensen kiezen tijdens een lange vlucht voor een leuke film, een spannend boek of een ontspannend dutje om de tijd te doden. Mensen die tijdens vlucht ‘raw-doggen’ doen echter iets anders: helemaal niets. Reisbizz duikt in deze tamelijk bizarre manier van reizen.

“Nieuw rawdog-record. 14 uur, geen eten, geen drinken, geen films. Alleen mijn tafeltje”, zo schrijft iemand op sociale media. Op Instagram en TikTok kom je steeds vaker mensen tegen die vertellen dat ze tijdens hun vlucht alleen maar voor zich uit hebben gestaard. Bij raw-dogging doen passagiers namelijk een hele vlucht niets. Ze kijken geen film, luisteren geen muziek, gaan niet naar het toilet, eten niets en nemen zelf geen slok water.

Tekst gaat verder onder de video.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlie Sutherland (@charlie_sutherland10)

Steeds meer jonge mannen en beroemdheden wagen zich aan de trend, waardoor raw-dogging snel aan populariteit wint. Onlangs plaatste ook voetballer Erling Haaland van Manchester City op sociale media dat hij gedurende een vlucht van 7 uur alleen naar de wereldkaart zou hebben gestaard.

“Mannen die meedoen aan de challenge willen laten zien dat ze veel zelfdiscipline hebben”, vertelt een psycholoog over het fenomeen aan Euronews Travel. “Ze willen hun mannelijkheid tonen door de uitdaging aan te gaan.”

De psycholoog waarschuwt ook meteen dat de challenge niet geheel zonder gevaar is. "Tijdens lange vluchten is het belangrijk om genoeg te drinken, om uitdroging tegen te gaan." Ook is het niet verstandig om tijdens vluchten van meer dan vijf uur niet te bewegen, zo meldt de Nederlandse Trombose Stichting. De stichting adviseert: "zorg in ieder geval elk uur voor wat beweging in uw kuitspieren, voeten en armen."

@footballjoe Erling Haaland raw dogs a 7 hour flight 🤣 #erlinghaaland #haaland #footballtiktok #premierleague ♬ original sound - •MÛŠÎX•