5 oktober 2024
Thumbnail voor Monique Berkenbosch over haar geliefde Denemarken: ‘Bestel eens een zoen en een guf’

Monique Berkenbosch over haar geliefde Denemarken: ‘Bestel eens een zoen en een guf’

Sinds haar negende komt Monique Berkenbosch (TUI at Home) al in Denemarken, het land van kliffen, kastelen en kalkrotsen. In Reisbizz Magazine neemt Monique je mee naar het échte Denemarken. “Bestel eens een echt Deens ijsje: een wafel met enkele bollen schepijs, softijs, een zoen en guf.”

Toen ze klein was, ging Monique met haar ouders, hun vrienden en familie altijd al naar Denemarken. Dit beviel zo, dat ze later ook met haar eigen gezin, vrienden en familie naar het Scandinavische land reist. Tegenwoordig gaat ze ook wel eens alleen of met een vriendin. “Door mijn werk en sociale leven ben ik erg druk. In Denemarken kom ik helemaal tot rust. Het is mijn tweede thuis, ik ken er goed de weg en de ruimte die daar is, is heerlijk.”

Monique noemt het ‘een echte zen-vakantie’. “Ik bezoek diverse steden, ga naar het strand of wandel langs de fjorden en in natuurparken.” Verder zijn de Denen volgens Monique bijzonder vriendelijk. “Daar staan ze om bekend. Google maar eens op het woord ‘Hygge’.”

Als we Monique vragen naar de hotspots van Denemarken, zegt ze lachend: “dat zijn er zoveel, té veel om op te noemen.” Toch doet ze een poging: lees alle hotspots en bijzondere plekken van Monique in het Reisbizz Magazine.