16 oktober 2024
Thumbnail voor Calamiteit vastgesteld door commissie naar aanleiding van orkaan Milton

Calamiteit vastgesteld door commissie naar aanleiding van orkaan Milton

De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de passage van orkaan Milton over de Amerikaanse staat Florida een calamiteit vastgesteld.

“Deelnemers kunnen voor reizen die op 9 oktober 2024 al waren aangevangen en die als gevolg van deze orkaan niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen”, zo meldt de ANVR. De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

“Indien reisaanpassing niet direct mogelijk bleek en de reis (tijdelijk) moest worden gestaakt,  heeft de reiziger recht op vergoeding van de niet-genoten dagen. Deze uitkering komt aanvullend op de vergoeding van meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen aan de reisorganisator. De reisorganisator keert de vergoeding van de niet-genoten dagen aan de reiziger uit en overlegt aan het Calamiteitenfonds een overzicht van de vergoede bedragen”, meldt de ANVR.

Klanten die op of kort na 9 oktober 2024 zouden terugvliegen konden geen gebruik maken van de geboekte terugvlucht. De kosten voor het gedwongen langer verblijf in hotelaccommodatie – in afwachting van uitvoering van een geboekte terugvlucht – zijn onder voorwaarden vergoedbaar.

Meer informatie over vergoedingen via de ANVR.