18 oktober 2024
Thumbnail voor Corendon past Hurghada-plannen aan: non-stop vanuit Groningen, niet vanuit Maastricht

Corendon past Hurghada-plannen aan: non-stop vanuit Groningen, niet vanuit Maastricht

Corendon heeft de plannen voor de nieuwe seizoenslijndienst naar het Egyptische Hurghada aangepast. De touroperator gaat daar komende winter toch niet vanuit Maastricht naartoe vliegen, maar biedt wel non-stopvluchten vanaf Groningen Airport Eelde aan.

Eerst was het de bedoeling om op de heenweg Groningen – Maastricht – Hurghada te vliegen, en op de terugweg Hurghada – Groningen – Maastricht. Maar dat wordt dus alleen Groningen – Hurghada en vice versa. De route wordt nog steeds elke zondag gevlogen: vanaf 15 in plaats van 22 december.

De aanpassing is gedaan vanwege commerciële redenen, zo zegt Jules van de Ven, directeur Corporate Communicatie bij Corendon, tegen deze site. “In overleg met de lokale partners bleek dat er vanuit Maastricht niet voldoende animo was, mede door de vele luchthavens in de omgeving.”

Tegelijkertijd wordt de route zo vanuit Groningen Airport juist interessanter, omdat de tussenstop in Maastricht vervalt. Dat scheelt op de heenweg ruim anderhalf uur reistijd. Reizigers uit Limburg kunnen onder andere van de vele Corendon-vluchten van Schiphol naar Egypte gebruikmaken.

Vliegschema Groningen - Hurghada
De vlucht vertrekt straks elke zondag om 14:10u uit Hurghada en landt om 18:45u op Groningen Airport Eelde. Om 20:25u vertrekt de Boeing 737 MAX weer richting de Egyptische badplaats, waar die om 02:35u lokale tijd arriveert (01:35u Nederlandse tijd).