23 oktober 2024
Thumbnail voor Latijns-Amerika verovert je hart: Maak kennis met Special Traffic-specialisten

Latijns-Amerika verovert je hart: Maak kennis met Special Traffic-specialisten

In de afgelopen twee jaar heeft Special Traffic hun Latijns-Amerika afdeling uitgebreid. En dat is niet zonder reden: Latijns-Amerika is booming. In de Special Traffic Latijns-Amerika Special van Reisbizz Magazine maken we kennis met specialisten Tamara, Judith en Puck. “Latijns-Amerika wordt zóveel geboekt, dat we er nog wel iemand bij kunnen gebruiken.”

Alle drie hebben zo hun eigen connectie met het werelddeel. Zo heeft Judith er jaren lang gewerkt en gewoond. “Ik heb zes maanden stage gelopen in Guatemala. Latijns-Amerika veroverde toen mijn hart al een beetje. In 2002 heb ik samen met mijn zus elf maanden rond de wereld gereisd en kort daarna ging ik aan het werk als reisbegeleider. Vijf jaar lang heb ik reizen begeleid in onder andere Guatemala, Peru en Patagonië. Daarnaast heb ik meer dan tien jaar in Chili gewoond. Latijns-Amerika is voor mij dus echt als thuiskomen.”

Tamara vond van jongs af aan de Spaande taal heel mooi. “Voor werkstukken koos ik altijd landen die ver weg lagen en dan stelde ik me voor dat ik daar ooit zou komen.” Tamara had op een gegeven moment een baan waar ze niet helemaal blij was, dus besloot ze een ticket te boeken naar Peru om een talencursus te volgen. “Ik woonde bij een gastgezin en deed vrijwilligerswerk. Hierna ben ik doorgereisd naar meerdere landen. Na die eerste keer Latijns-Amerika vond ik het zo geweldig, dat ik de jaren erna tijdens vakanties andere stukken ben gaan ontdekken.”

Logisch nadenken
Ook vroegen we naar de laatste ontwikkelingen in Latijns-Amerika, zoals over de veiligheid in het werelddeel. “Het idee van veiligheid kan soms wel een ding zijn voor reizigers”, vertelt Puck. “De website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt er regelmatig bijgepakt. Maar eigenlijk is het belangrijk dat je gewoon logisch nadenkt. In grote steden als Buenos Aires of Lima zijn wijken waar je goed kunt verblijven. Dat zijn de wijken die wij aanbieden. Wij laten reizigers niet in een of andere uithoek verblijven.

Ben je benieuwd naar de connectie die Puck heeft met Latijns-Amerika? En wil je weten welke tips de drie specialisten hebben? Lees dan het hele interview in de Latijns-Amerika Special van Special Traffic.