17 april 2024
Thumbnail voor Aangescherpt reisadvies voor Australië, Canada en Argentinië

Aangescherpt reisadvies voor Australië, Canada en Argentinië

SCHIPHOL - Als gevolg van de oplopende besmettingscijfers heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken de reisadviezen voor Australië, Canada en Argentinië aangescherpt. Deze landen veranderen per 20 januari van kleurcode geel naar oranje en worden aangewezen als hoogrisicogebied. Niet‑essentiële reizen naar deze landen worden dus afgeraden.


Reizigers die uit een zeerhoogrisicogebied terugkeren naar Nederland, moeten tien dagen verplicht in quarantaine. Ook moeten zij bij terugkeer op de luchthaven een negatief testresultaat kunnen laten zien. Het is ook mogelijk om op dag vijf een PCR-test te doen en vervroegd uit quarantaine te gaan.

Oplopende besmettingscijfers
Nadat het een lange tijd goed ging met de besmettingscijfers, ontkomt ook Australië er niet aan. Na een enorme stijging registreert het land inmiddels gemiddeld 107.000 gevallen per dag. Ondanks een lichte versoepeling van het inreisverbod, waardoor onder andere studenten en andere visumhouders na bijna twee jaar het land weer in mochten, is het nog steeds niet mogelijk het land in te reizen als toerist.

Het is ondanks de oplopende besmettingscijfers nog wel mogelijk om als toerist Canada of Argentinië te bezoeken. Reizigers naar deze landen moeten een vaccinatiebewijs en/of PCR-testresultaat kunnen laten zien bij aankomst. In Argentinië moet er na drie tot vijf dagen een nieuwe PCR-test worden afgenomen. Tot het resultaat hiervan bekend is, mag er niet worden deelgenomen aan sociale bijeenkomsten. Bij terugkeer naar Nederland moet er dus wel rekening worden gehouden met de quarantaineplicht.