22 februari 2024
Thumbnail voor Aankondiging versoepelingen zorgt voor record aan camperreserveringen bij Goboony

Aankondiging versoepelingen zorgt voor record aan camperreserveringen bij Goboony

UTRECHT - Camperdeelplatform Goboony heeft afgelopen zondag en maandag een toppunt aan omzet en boekingen voor buitenlandse vakanties bereikt. Goboony stelt deze enorme piek te hebben behaald nadat zondag het nieuws naar buiten kwam over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen.


In deze twee dagen noteerde Goboony bijna vierhonderd boekingen voor een vakantie over de grens. “Alleen een aankondiging voor mogelijke verlichtingen was klaarblijkelijk voor consumenten al voldoende”, vertelt CEO bij Goboony Mark de Vos. “Mensen hebben hun vakantieplannen al klaar. Ze wachten alleen op het juiste moment om te boeken.”

Volgens Goboony was er voor deze piek al een grote belangstelling voor campervakanties. De Vos: “Zo bleek in maart, ten opzichte van vorig jaar, een omzetgroei van meer dan driehonderd procent.” De CEO stelt dat dit alles te maken heeft met de vele onzekerheden die corona veroorzaakt. “Uit eigen onderzoek blijkt dat consumenten juist voor een campervakantie kiezen, vanwege de enorme flexibiliteit. Mocht een land opeens de grenzen sluiten, dan kun je tot op de laatste minuut altijd weer je bestemming wijzigen.”

Camper delen
Goboony is een Nederlands deelplatform voor campers en brengt campereigenaren samen met reizigers die de vrijheid van het reizen met een camper willen ervaren. Campereigenaren kunnen via het platform hun eigen camper verhuren, zodat deze niet het grootste deel van het jaar stil staat en de kosten van camperbezit terug kan worden verdiend.