20 april 2024
Thumbnail voor Afhandeling riviercruises nu ook via Passenger Terminal Amsterdam

Afhandeling riviercruises nu ook via Passenger Terminal Amsterdam

AMSTERDAM - De Passenger Terminal Amsterdam heeft de verantwoordelijkheid voor de afhandeling van riviercruiseschepen overgenomen van de haven van Amsterdam. Alle werkzaamheden rond de zee- en riviercruisevaart worden per 17 januari uitgevoerd onder de nieuwe naam Cruise Port Amsterdam.


Er is gekozen om de afhandeling van de riviercruises over te dragen naar Passenger Terminal Amsterdam om efficiënter en klantgerichter te kunnen opereren, zo meldt Cruise Industry News. Monic van der Heyden was als Commercieel Manager Cruise verantwoordelijk voor de riviercruises in de haven van Amsterdam en zal meeverhuizen naar Cruise Port Amsterdam om de continuïteit voor de riviercruise bedrijven te behouden.

“Amsterdam is een topbestemming in het Noord-Europese vaargebied voor oceaan- en riviercruises. Door de afhandeling van zowel rivier- als zeecruises onder te brengen in één toegewijd bedrijf, ontstaan ​​kansen om de service voor onze rederijen en hun passagiers te optimaliseren", vertelt Van der Heyden tegen de nieuwssite.

Logische stap
Dick de Graaff, Directeur Passenger Terminal Amsterdam/Cruise Port Amsterdam noemt de samenvoeging van de afhandeling van oceaan- en riviercruises een logische stap. “We hebben de mogelijkheid om van riviercruises een kernactiviteit te maken. Dit biedt naast efficiëntie ook kansen op strategisch niveau.” De komende jaren richt Cruise Port Amsterdam zich op de verdere ontwikkeling van duurzaam cruisetoerisme in Amsterdam.

“Omdat een riviercruise dwars door de stad aanmeert, dekt de naam Passenger Terminal Amsterdam niet langer de lading en daarom hebben we ervoor gekozen om onder onze nieuwe naam Cruise Port Amsterdam te opereren voor de afhandeling van oceaan- en riviercruises”, aldus De Graaff. De naam Passenger Terminal Amsterdam zal echter niet verdwijnen. De evenementen tak van het bedrijf zal blijven opereren onder deze naam, en de terminal zal blijven dienen als verhuurlocatie voor zakelijke evenementen.