17 april 2024
Thumbnail voor Afrika specialist Matoke Tours onthult duurzame safarireizen in Europa

Afrika specialist Matoke Tours onthult duurzame safarireizen in Europa

DEN BOSCH – Aangezien de ‘verre reizen sector’ al ruim een jaar op slot zit, lanceert Afrika specialist Matoke Tours duurzame safarireizen in Europa. Zo kunnen vakantiegangers op dezelfde manier door een land reizen zoals zij dat ook in Afrika zouden doen, wat nu nog door de Nederlandse overheid wordt afgeraden.


Matoke Tours organiseert, onder de naam ‘Out Of Africa’, onder andere walvissafari’s op IJsland, beren- en wolvensafari’s in de Italiaanse Apennijnen of de Portugese Greater Côa Valley, een Husky safari in Lapland en een ijsbeersafari op Spitsbergen. Een berenreis door Slovenië wordt op dit moment ontwikkeld. Ook biedt de Afrika specialist tropische strandvakanties aan, zoals in de Franse overzeese gebieden Guadeloupe en Mayotte.

De Out Of Africa reizen zijn duurzame natuurreizen, waarbij reizigers, net als in Afrika, met lokale gidsen opzoek gaan naar ijsberen, walvissen, wolven, beren en ander wild in natuurreservaten. De gidsen zijn vaak biologen en altijd specialisten. Ook in Europa is er gekozen voor comfortabele en kleinschalige lodges en tented camps midden in de natuur. De reizigers overnachten bijvoorbeeld in Fins Lapland in een iglo met glazen dak, zodat zij het Noorderlicht goed kunnen zien.

“Als ware Afrika Specialist kunnen wij niet wachten om te doen waar wij zo goed in zijn: reizen organiseren door Afrika”, zegt Wim Kok, directeur van Matoke Tours. “We zijn dan ook blij om te zien dat er langzaamaan versoepelingen aankomen en dat onze buren België en Duitsland nu al positieve reisadviezen afgeven voor Rwanda en Oeganda. We gaan ervan uit dat de Nederlandse overheid snel volgt aangezien de reisadviezen Europees geregeld worden. Wij hebben gekeken naar wat op korte termijn kan binnen onze expertise.”

Natuurherstel
Matoke Tours werkt op bestemmingen als Portugal, Italië en Slovenië nauw samen met Rewilding Europe. Zij werken samen met lokale, duurzame partners aan een netwerk van wilde natuurlandschappen verspreid over Europa, met meer ruimte voor wilde dieren. Terwijl Rewilding Europe werkt aan natuurherstel, verkent het nieuwe manieren waarop mensen kunnen genieten van de natuur. Het doel is om in minstens tien verschillende regio’s in heel Europa natuurontwikkelingsgebieden te creëren die als inspiratie kunnen dienen om op grote schaal weer ruimte te geven aan wilde natuur.

Reizigers spotten dolfijnen tijdens de walvis- en dolfijnsafari in de Azoren.