14 april 2024
Thumbnail voor Air France-KLM heeft meer tijd nodig om NDC uit te rollen op zakelijke markt

Air France-KLM heeft meer tijd nodig om NDC uit te rollen op zakelijke markt

PARIJS - Het duurt iets langer dan gepland voordat zakenreisorganisaties gebruik kunnen maken van de NDC-faciliteiten van Air France-KLM. De luchtvaartgroep heeft naar eigen zeggen meer tijd nodig om alle technische plooien glad te strijken. 


Touroperators en online ticketverkopers werken al langer via de NDC-standaard, die Air France-KLM in staat stelt om klanten een meer gepersonaliseerd aanbod van producten en diensten te kunnen aanbieden. Een vijfde van alle boekingen via externe kanalen wordt nu via een NDC-platform gemaakt.

Stap twee in de uitrol van NDC is de zakenmarkt, maar die neemt extra tijd in beslag. Volgens Air France-KLM is er een veelbelovende pilot gedaan met enkele grote zakenreisorganisaties, maar zijn er enkele technische aanpassingen nodig om de hele markt op NDC te kunnen aansluiten. In een verklaring zegt de luchtvaartmaatschappij te hopen dat in het derde kwartaal van 2022 alles in gereedheid is.

“Wij willen een gepersonaliseerd product kunnen aanbieden dat eenvoudig door de reisverkoper te boeken is. Daardoor kan een reiziger bijvoorbeeld een standaardticket kiezen, maar tegelijk een Economy Comfort-stoel boeken of een bijdrage leveren aan de aanschaf van duurzame brandstof voor zijn vlucht”, zegt KLM Nederland-topman Bas Gerressen in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

Lees het volledige interview in de april-uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine. Bestel een los exemplaar in onze webshop of neem een abonnement en mis nooit meer een nummer.