21 mei 2024
Thumbnail voor Airbnb: Nederlanders zoeken steeds meer naar natuurverblijven

Airbnb: Nederlanders zoeken steeds meer naar natuurverblijven

AMSTERDAM – Sinds het begin van de pandemie hebben Airbnb hosts van in de natuur gelegen accommodaties meer dan veertig miljoen verdiend. Uit de nieuwste gegevens van de online verhuurder van privéwoningen blijkt dat de Nederlandse interesse in lokale en landelijke reizen sterk toeneemt.


In maart bereikten de zoekopdrachten naar landelijke verblijven in Nederland het hoogtepunt van dit jaar. Ook bleek dat de zoekopdrachten meer dan drie keer zo hoog waren als in maart vorig jaar. “Nu steeds meer mensen verlangen naar ruimte, privacy, frisse lucht, duurzaamheid en een natuurlijke omgeving, neemt landelijke toerisme sterk toe”, laat Airbnb weten.

Zo bleken de verblijven dichtbij de Veluwe in Putten en Otterlo en verblijven in Zeeland en Zandvoort afgelopen zomer zeer populair. Deze bestemmingen zagen de grootste stijging in zoekopdrachten voor zomerreizen door Nederlandse gebruikers.

Volgens General Manager Noord-Europa bij Airbnb Amanda Cupples komt de stijging op een perfect moment voor lokale gemeenschappen. “Veel locals buiten de grote steden om hebben deze economische boost nu meer dan ooit nodig, dus we zijn verheugd dat mensen staycations omarmen en hun lokale gemeenschappen steunen.”