18 mei 2024
Thumbnail voor Anja Bos: ‘India zit in mijn hart’

Anja Bos: ‘India zit in mijn hart’

Zeven jaar geleden nam Anja Bos ontslag bij Zoover en besloot ze een week alleen op retraite te gaan naar Zuid-India. "De geuren, de mensen, de kleuren, het klimaat, alles is er ander maar toch voelde het als thuis." Een paar jaar later ging ze terug. “Ik heb India in mijn hart gesloten”, vertelt Anja aan Reisbizz Magazine.


Het thuisfront was er niet gerust op. “Een vrouw alleen op reis naar India. Het land waar je zeker een enge ziekte oploopt of verdwaald raakt tussen de vele mensen. Maar het was er zo fijn, dus toen ik begin dit jaar een agentenaanbieding kreeg van Trans India Holidays via Jan Tourism Services, hoefde ik niet lang na te denken.”

Het was een aanbieding om kennis te maken met de zogenaamde ‘Gouden Driehoek’: de drie steden van Rahjastan in zes nachten. “Ik belde mijn reisvriendin Esther en die was ook snel verkocht. Afgelopen juni reisden we naar dit prachtige land.” De vrouwen vlogen met IndiGo, de nationale carrier. “Het is echt een lowcost vliegproduct, dus stel je er niet te veel van voor. De vlucht werd deels afgehandeld door Turkish Airlines met overstap in Istanbul, dus het eerste en (op de terugweg) laatste deel van de reis in een kist van TA was prima. Net als de overstap op de hypermoderne airport van Istanbul."

Een droom die uitkomt
“De Taj Mahal: welke reisfanaat droomt er niet van dit wereldwonder in het echt te zien. Ik ook, ik droom er al jaren van. Ik hou van mooie natuur, maar eigenlijk word ik op reis het meest blij van het ontdekken van steden en mooie gebouwen. Dus een bezoek aan de Taj Mahal stond hoog op mijn bucketlist.”

Highlight
Een tweede highlight was het Amber Fort in Jaipur. “Dat betekent niet dat alle prachtige bouwwerken die wij hebben mogen zien in Delhi, Agra en Jaipur minder indruk hebben gemaakt. Maar ik had eerlijk gezegd nog niet zoveel over dit zogenaamde ‘gele fort’ gehoord. Besef hierbij dat dit kasteel nog een eeuw eerder werd gebouwd dan de Taj Mahal, eind 16e eeuw. Je kunt je voorstellen in wat voor een rijkdom de keizers van Rajasthan geleefd hebben. Het kasteel kent een mengeling van diverse architectuurstijlen."

Wil jij meer lezen over Anja en haar avontuur door India? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe Azië special.