7 september 2024
Thumbnail voor Anja Bos met STAP-subsidie terug in de schoolbanken: ‘Hier moet je snel bij zijn’

Anja Bos met STAP-subsidie terug in de schoolbanken: ‘Hier moet je snel bij zijn’

UTRECHT - Tot het begin van dit jaar was het mogelijk omscholingskosten af te trekken bij je belastingaangifte. Sinds afgelopen maart is hier het STAP-budget voor in de plaats gekomen waarbij volwassen werkenden en werkzoekenden jaarlijks maximaal duizend euro financiële hulp krijgen om scholing te betalen. Anja Bos, aangesloten bij Face2Face Travel, heeft deze kans met beide handen aangegrepen.


Met het STAP-budget kunnen zowel ZZP’ers als mensen in loondienst financiering krijgen om zich om te laten scholen of zich verder te ontwikkelen. In tegenstelling tot de vroegere belastingaftrek voor scholingskosten, hoeven mensen geen bedrag meer voor te schieten. Dat kan een groot voordeel zijn.

Terug in de schoolbanken
Samen met twee andere collega’s heeft Anja de kans aangegrepen om een HBO-programma Concepting en Storytelling te volgen. Een andere collega ging zich verder verdiepen in de mogelijkheden van social media. “Het was super inspirerend om weer een paar dagen in de schoolbanken te zitten met collega’s en mensen uit andere branches”, vertelt Anja aan Reisbizz.nl. In drie lesdagen – en veel uren thuisstudie – heeft Anja zich verder verdiept in de mogelijkheden om het verhaal van haar bedrijf tot leven te laten komen. “Tijdens de opleiding werden veel praktische handvatten aangereikt tot het bedenken van een goed concept. Ook het creatieve proces kwam aan bod.”

Anja zag een advertentie van LOI voorbijkomen en wilde hier meteen meer van weten. “Het is altijd fijn om jezelf te ontwikkelen en met de STAP-subsidie is de investering gering, wat natuurlijk zeer welkom is zo post-corona.” Anja raad het zeker aan om net als haar gebruik te maken van de mogelijkheid. Via de website stap.opleiding.nl kun je bij diverse onderwijsaanbieders terecht. Een nieuwe aanvraagronde start 1 juli. “Mijn ervaring is dat je er snel bij moet zijn. Dus grijp deze kans.”