14 juni 2024
Thumbnail voor ANVR-reisbedrijven kunnen vanaf nu medewerkers opgeven die willen helpen op Schiphol

ANVR-reisbedrijven kunnen vanaf nu medewerkers opgeven die willen helpen op Schiphol

LEUSDEN - Het personeelsgebrek op Schiphol leidt tot grote problemen in de uitvoering van reizen deze zomer. ANVR, FNV en CNV Vakmensen hebben op basis van grote betrokkenheid van reisondernemers het aanbod gedaan te onderzoeken of reispersoneel deze zomer ingezet kan worden op de luchthaven. De ANVR meldt dat reisondernemingen, die dat willen, vanaf nu kunnen laten weten of zij hun medewerkers ter beschikking willen stellen.


De afgelopen twee weken heeft de brancheorganisatie geïnventariseerd op welke plekken op Schiphol er een bijdrage door reisbranchemedewerkers kan worden geleverd aan het helpen oplossen van het personeelsprobleem op de luchthaven. “Dat gaat zowel om security-rollen als om bagage-afhandeling”, meldt Frank Radstake van de ANVR. “Het is belangrijk dat het op vrijwillige basis is en dat reisprofessionals dus wel zelf de keuze hebben of ze zich hiervoor beschikbaar willen stellen. Het is dan ook het meest logisch dat het gaat om medewerkers die in de buurt van de luchthaven wonen.”

ANVR-reisbedrijven die hun medewerkers ter beschikking willen en kunnen stellen voor de periode juli en augustus, kunnen een mail sturen naar Frank Radstake ([email protected]). Van daaruit zal de brancheorganisatie kijken of er in collectiviteit afspraken gemaakt kunnen worden met Schiphol over de vergoeding voor de uit te lenen medewerkers.