14 april 2024
Thumbnail voor ANVR roept Surinam Airways ter verantwoording over annuleringen Schiphol-vluchten

ANVR roept Surinam Airways ter verantwoording over annuleringen Schiphol-vluchten

SCHIPHOL - De ANVR roept de directie van Surinam Airways (SLM) op om duidelijkheid te verschaffen over de aanhoudende annuleringen van vluchten tussen Schiphol en Paramaribo. Reizigers zitten in grote onzekerheid en worden afgescheept met een tegoedbon. “Dat mag niet.”


De noodlijdende Surinaamse luchtvaartmaatschappij vliegt al sinds begin juli niet meer naar Schiphol. “Vanwege operationele redenen”, zo luidt het, maar in werkelijkheid zorgen geldproblemen ervoor dat er geen vliegtuigen kunnen worden ingehuurd om de vluchten uit te voeren. Eigen vliegtuigen heeft SLM al tijden niet meer.

Tot en met tenminste 18 juli wordt er niet meer van en naar Nederland gevlogen. Reizigers krijgen excuses en een voucher, of de mogelijkheid om een andere datum te vliegen. Wanneer er weer gevlogen wordt is volstrekt onduidelijk. “Volgens de Europese regels moet Surinam Airways reizigers hun geld teruggeven, binnen een redelijke termijn”, reageert adjunct-directeur Walter Schut van de ANVR desgevraagd.

Hij hekelt het beleid van de luchtvaartmaatschappij. “De communicatie laat te wensen over, reizigers weten niet waar ze aan toe zijn. Midden in het hoogseizoen, waarin veel Surinaamse Nederlanders op vakantie willen naar Suriname, of andersom Surinamers hun familie in Nederland willen bezoeken, dat is zeer vreemd.” Om de directie van de SLM in beweging te krijgen heeft de ANVR inmiddels een brief gestuurd waarin wordt gevraagd om een oplossing.

Wie toch tussen Schiphol en Paramaribo wil reizen is aangewezen op KLM. De ticketprijs op de route ligt op dit moment erg hoog: voor een retourtje in Economy moet soms wel 2.500 euro worden afgetikt.