20 mei 2024
Thumbnail voor Aviareps lanceert booking tool voor reisagenten: alle airlines onder één dak

Aviareps lanceert booking tool voor reisagenten: alle airlines onder één dak

HOOFDDORP - AVIAREPS lanceert volgend jaar een eigen booking tool. Daarmee kunnen reisverkopers tickets reserveren of aanpassen bij alle vertegenwoordigde luchtvaartmaatschappijen. “Daardoor hoeven zij niet meer te switchen tussen verschillende systemen en krijgen ze de beschikking over alle producten en tarieven”, zegt CEO Edgar Lacker in gesprek met Reisbizz.


Het portfolio van AVIAREPS omvat meer dan twintig luchtvaartmaatschappijen. Daaronder bevinden zich bekende namen als TAP Air Portugal, Condor en Air Transat. Het is de bedoeling dat die allemaal worden samengebracht in één boekingssysteem, met de naam Aviahub. “Dat gaat in april 2024 live en vormt een aggregator tussen vervoerders en reisverkopers”, legt Lacker uit.

Aviahub moet reisagenten tijd besparen, en vormt voor airlines een manier om de distributiekosten zo laag mogelijk te houden. “Het systeem heeft directe API-koppelingen met de luchtvaartmaatschappijen, waardoor al hun producten, diensten en tarieven eenvoudig te boeken zijn.”

Digitaal en persoonlijk
AVIAREPS is een wereldwijd opererend sales- en marketingconcern met een focus op luchtvaart en toerisme. Zo’n zeventig procent van de omzet komt uit de luchtvaartsector. Daarnaast vertegenwoordigt het bedrijf een scala aan bestemmingen en toeristische leveranciers als hotels, autoverhuurders en cruisemaatschappijen.

“We bestaan al bijna dertig jaar en zijn op veel gebieden marktleider”, stelt Lacker. Door de decennia heen veranderde de werkwijze mee met de tijd, waardoor Aviareps inzette op het investeren in digitale mogelijkheden. Zo werd het AVIAREPS Ecosystem opgezet, waarmee klanten zelf gerichte campagnes kunnen opzetten.

Daarnaast blijft persoonlijk contact belangrijk. “Reisverkopers hebben korte lijnen met de collega’s op ons kantoor in Hoofddorp, en we organiseren veel fysieke bijeenkomsten”, vertelt Michel Nap, die sinds september General Manager Benelux is. Eén van die evenementen is het AVIAREPS Around the World Workshop, waar verschillende partijen zich tijdens een informele avond aan reisverkopers presenteren.

Foto: Michel Nap (links) en Edgar Lacker.