16 juni 2024
Thumbnail voor Baanonderhoud Schiphol zorgt voor vluchtuitval tijdens druk vakantieweekend

Baanonderhoud Schiphol zorgt voor vluchtuitval tijdens druk vakantieweekend

SCHIPHOL - Niet alleen personeelstekorten op de grond maar ook het onderhoud aan twee start- en landingsbanen zorgt komend weekend, aan het begin van de meivakantie, voor problemen op Schiphol. Zo ziet KLM zich gedwongen uit voorzorg vluchten te annuleren.


Reizigers moeten rekening houden met lange wachtrijen bij de veiligheidscontrole vanwege een tekort aan mensen. Daar komt nu bovenop dat vluchten vertraagd worden of zelfs uitvallen doordat zowel de Aalsmeerbaan als de Buitenveldertbaan buiten gebruik zijn vanwege groot onderhoud. KLM is daar niet bepaald blij mee.

“De afspraak is in principe dat groot onderhoud gedurende het jaar in een rustige periode plaatsvindt, bij voorkeur in het eerste kwartaal. Vanwege de coronacrisis heeft Schiphol dat uit kostenoogpunt doorgeschoven”, zegt operationeel directeur René de Groot van KLM tegen Luchtvaartnieuws.nl.

Komend weekend levert dat problemen op. “Zaterdag wordt een sterke oostenwind verwacht, wat invloed heeft op het baangebruik. Wij hebben daardoor vluchten moeten schrappen.”