10 mei 2024
Thumbnail voor Bahama’s tekent overeenkomst voor nieuwe cruisehaven

Bahama’s tekent overeenkomst voor nieuwe cruisehaven

NASSAU - Cruiserederijen kunnen binnenkort een nieuwe haven op de Bahama’s aan hun bestemmingen toevoegen. De Bahamaanse regering heeft een overeenkomst getekend voor een nieuwe cruisehaven in de eilandengroep. De haven wordt gebouwd op Long Island en zou dagelijks 13.000 bezoekers kunnen verwelkomen.


Azul Destinations Ltd en Calypso Cove Destinations Ltd zullen op Long Island een luxe resort en cruisehaven genaamd Calypso Cove bouwen die naar schatting ongeveer 250 miljoen dollar gaat kosten. De bouw van de nieuwe cruisehaven en het resort begint rond eind 2023 of begin 2024.

Jachthavenfaciliteiten
De particuliere cruisehaven zal gevuld zijn met activiteiten voor bezoekende cruisepassagiers. Zoals een waterpark, casino's en winkelfaciliteiten. Ook komt er een hotel en komen er jachthavenfaciliteiten voor megajachten.

Azul Destinations zegt al in gesprek te zijn met verschillende grote cruisemaatschappijen voor aanlopen naar Calypso Cove. Het project is momenteel niet de enige havenontwikkeling op de Bahama's. Enkele maanden geleden is Carnival Cruise Line begonnen met de bouw van een nieuwe cruisehaven op Grand Bahama Island, met een investering van 200 miljoen dollar.