19 juli 2024
Thumbnail voor Bali en Java in strenge lockdown na nieuwe coronagolf

Bali en Java in strenge lockdown na nieuwe coronagolf

BALI - Op de Indonesische eilanden Java en Bali zijn sinds dit weekend strenge coronamaatregelen van kracht. Op de eilanden heeft de politie meer dan vierhonderd controleposten opgezet om ervoor te zorgen dat inwoners thuis blijven tot minstens 20 juli. Ook is Bali weer volledig gesloten voor buitenlandse toeristen.


Daarnaast wordt opgeroepen tot het sluiten van alle bestemmingen en het uitstellen van alle evenementen op onder andere het gebied van toerisme in alle delen van Indonesië. “We begrijpen dat dit een bittere situatie is voor de toerismesector, maar de coronagegevens wijzen op een noodsituatie”, laat de Indonesische minister van Toerisme en Creatieve Economie Sandiaga Uno weten.

De grenzen worden open gehouden met strengere eisen zodat iedereen die passeert goed en streng gecontroleerd kan worden. Bij binnenkomst moeten buitenlandse toeristen een vaccinatiebewijs of een geldig PCR-testresultaat laten zien. Vervolgens moet bij aankomst in Indonesië en op de zevende dag na aankomst nóg een PCR-test uitgevoerd worden en dienen reizigers acht dagen in quarantaine te gaan.

De Indonesische minister benoemt wel dat de voorbereidingen voor de heropening van toeristische bestemmingen worden voortgezet. Voorwaarden zijn dat de vaccinatiegraad moet stijgen, het aantal besmettingen moet dalen en de bestemmingen aan gecertificeerde gezondheids- en veiligheidsprotocollen moeten voldoen. “We moeten hard blijven werken om aan deze voorwaarden te voldoen. Daarom moeten we ook onmiddellijk vaart zetten achter de verwezenlijking, waarvan de uitvoering van het toerismesubsidieprogramma er één is.”