14 april 2024
Thumbnail voor Barbados schaft alle corona reisbeperkingen af

Barbados schaft alle corona reisbeperkingen af

BRIDGETOWN - Met ingang van 22 september heeft de regering van Barbados alle corona gerelateerde reisbeperkingen afgeschaft. Hierdoor is het voor reizigers makkelijker geworden om naar het eiland af te reizen. Het eiland sluit zich hiermee aan bij de richtlijnen van de andere eilanden uit het Caribisch gebied die hun maatregelen al eerder hebben afgeschaft.


Voorheen werden reizigers voor vertrek gevraagd om een bewijs te laten zien van vaccinatie of een negatieve testuitslag. Met de afschaffing van de regels is dit geen vereiste meer om Barbados binnen te mogen komen, ongeacht of de reiziger wel of niet is gevaccineerd.

Daarnaast wordt het dragen van een mondkapje optioneel. Het dragen van een masker blijft alleen verplicht voor mensen die in zorginstellingen, verpleeghuizen of ziekenhuizen werken of deze bezoeken en in het openbaar vervoer.

Minister van Toerisme en Internationaal Transport, Lisa Cummins zei het volgende: "Dit is de laatste stap voor ons die de positie van Barbados als volledig open aanstelt voor zaken na de coronapandemie. We kijken ernaar uit om bezoekers naar onze kusten te blijven verwelkomen voor alle nieuwe en terugkerende evenementen die gepland zijn voor de rest van het jaar en tot begin 2023.”