14 april 2024
Thumbnail voor Bas Gerressen: ‘Natuurlijk dwingen we onze zakenrelaties niet om het vliegtuig te pakken’

Bas Gerressen: ‘Natuurlijk dwingen we onze zakenrelaties niet om het vliegtuig te pakken’

SCHIPHOL - Herstel van het netwerk, de introductie van Premium Economy en het verder uitrollen van NDC-distributie. Dat zijn enkele zaken die een hoge prioriteit hebben voor de eind vorig jaar aangetreden KLM Nederland-topman Bas Gerressen. Reisbizz Magazine ging in gesprek met Gerressen.


Tijdens de coronacrisis werden de voordelen van online meetings en videobellen nadrukkelijker in beeld gebracht: vliegen kon veelal niet meer, maar een goede internetverbinding volstond om internationaal zaken te doen.

Is dat een trend die zich, ook nu de storm lijkt geluwd, voortzet?
“Natuurlijk dwingen we onze zakenrelaties niet om het vliegtuig te pakken. Sterker nog, in het kader van onze in 2019 gelanceerde campagne ‘Fly Responsibly’ roepen we hen juist op om na te denken over de noodzaak van elke reis, en om verschillende korte trips samen te voegen tot een langere.”

Er verdwenen diverse plannen van KLM noodgedwongen in de ijskast, maar één van de investeringen die werden doorgezet is de introductie van een echte Premium Economy Class of, zoals KLM die noemt, Premium Comfort. In juli moet de eerste Boeing 787 Dreamliner van de nieuwe reisklasse zijn voorzien. “Premium Comfort is een apart product dat is gepositioneerd tussen Economy en Business Class in. We hebben straks dus vier zones aan boord op verre vluchten: Economy Class, Economy Comfort (standaard Economy-stoelen met wat extra beenruimte, red.), Premium Comfort Class en World Business Class.”

Nog even geheim
Volgens Gerressen is er een aanzienlijke doelgroep die vraagt naar het Premium Comfort-product. “Denk daarbij aan zakenreizigers die van hun bedrijf niet in Business mogen vliegen maar wel luxer dan in Economy, en aan vrijetijdspassagiers die Business te duur vinden maar meer comfort zoeken dan in Economy.”

Hoe Premium Comfort er exact uit gaat zien, houdt KLM nog even geheim. “Eind mei (tijdens golftoernooi Dutch Open, red.) onthullen we de details.”

Lees het volledige interview met Bas Gerressen in ons laatste Reisbizz Magazine.