20 april 2024
Thumbnail voor Bermuda schaft toegangsvereisten voor reizigers af

Bermuda schaft toegangsvereisten voor reizigers af

HAMILTON - De regering van Bermuda heeft aangekondigd de procedure voor reisvergunningen drie weken eerder af te schaffen dan oorspronkelijk gepland. Op 14 november worden de huidige toegangsvereisten versoepeld. Hierdoor is het straks makkelijker voor bezoekers en cruisereizigers om naar de eilandengroep af te reizen.


Op dit moment is het nog verplicht om een reisvergunning te laten zien, de bijbehorende vergoeding van veertig dollar te betalen en een bewijs van vaccinatie of medische reisverzekering aan te tonen. Met de aangekondigde versoepeling zijn deze toegangsvereisten vanaf 14 november niet meer van kracht.

Bermuda Arrival Card
In plaats daarvan zal de Bermuda Tourism Authority (BTA) de Bermuda Arrival Card opnieuw invoeren. Dit is een digitaal formulier dat al eerder voor het begin van de pandemie werd gebruikt. Het formulier registreert bezoekersgegevens, verzamelt toeristische statistieken voor het land en biedt bezoekers communicatie om hun verblijf te verbeteren. De Bermuda Arrival Card is gratis en het online formulier kan in slechts enkele minuten worden ingevuld voordat men naar het eiland reist. Voor reizigers die de Bermuda Arrival Card niet invullen wordt er een papieren formulier aangeboden.