9 mei 2024
Thumbnail voor Beste zomer ooit voor Eindhoven Airport

Beste zomer ooit voor Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft met bijna 4,6 miljoen passagiers een recordzomer gedraaid. Dat waren er iets meer dan in 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis en het beste jaar tot nu toe. Daarnaast was de klanttevredenheid veel hoger dan in 2022.


Behalve het aantal passagiers lag ook het aantal vliegbewegingen in het zomerseizoen iets hoger dan in 2019. Eindhoven Airport verwerkte 27.678 vluchten, 450 meer dan vier jaar geleden.

De drukste dag was 15 september met 24.597 passagiers, en de populairste bestemmingen waren Malaga, Londen en Alicante.

Klanttevredenheid
“De klanttevredenheid over het zomerseizoen onder passagiers is hoog, met een Net Promotor Score van gemiddeld ruim 46, oftewel een ruime 7 als rapportcijfer. In dezelfde periode vorig jaar lag de gemiddelde NPS-score nog op 18”, meldt Eindhoven Airport.

Vorig jaar had de Brabantse luchthaven last van personeelstekort, net als grote broer Schiphol. “Met de lange wachtrijen van vorig jaar nog in het achterhoofd worden dit jaar met name de vlotte doorstroming en de overzichtelijkheid van de luchthaven zeer gewaardeerd.”

Grote verschillen
Er zitten grote verschillen tussen de Nederlandse luchthavens in hun herstel van de coronacrisis. Terwijl Eindhoven en Rotterdam dit kalenderjaar waarschijnlijk nieuwe passagiersrecords gaan vestigen, zitten Schiphol, Groningen en Maastricht nog ruim onder de pre-coronaniveaus.