7 september 2024
Thumbnail voor Bijna duizend Nederlanders keren besmet met coronavirus terug uit Oostenrijk

Bijna duizend Nederlanders keren besmet met coronavirus terug uit Oostenrijk

TIROL - Bijna duizend Nederlanders die onlangs op vakantie in Oostenrijk zijn geweest, zijn positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die het AD heeft opgevraagd. Hiermee is het aantal coronabesmettingen na een bezoek in Oostenrijk verzesvoudigd.


Uit cijfers van het RIVM blijkt dat zeker 964 mensen die afgelopen week positief testten in de twee weken daarvoor Oostenrijk hadden bezocht voor een wintersportvakantie. Dat is 15,8 van alle besmettingen die tussen 27 december en 3 januari zijn gelinkt aan een ander land.

Oostenrijk is hiermee het land waaruit Nederlanders de afgelopen tijd het vaakst besmet met het coronavirus terugkeren. Frankrijk staat op de tweede plaats. Aan dit land worden 740 besmettingen gelinkt. Daarna volgt België met 682 mensen die besmet terugkeerde.

Ook de GGD's merken dat teruggekeerde vakantiegangers vaker positief testen. Een woordvoerder van de GGD-Hollands-Midden zegt in het AD dat van de 1120 mensen die uit het buitenland kwamen en zich lieten testen 45,5 procent positief bleek, terwijl onder niet-reizigers het percentage positief 29,4 was. Voor reizigers uit Oostenrijk liep het percentage positief-getesten zelfs op tot 59,5 procent.

Besmettingen in heel Nederland
Gisteren meldde het RIVM ruim veertienduizend nieuwe besmettingen in Nederland, dat waren er bijna drieduizend minder dan de dag ervoor. Gemiddeld gezien is het aantal positieve coronatests juist gestegen: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 14.880 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 23 procent meer dan de zeven dagen daarvoor. De terugkerende vakantiegangers uit Oostenrijk met een positieve coronatestuitslag zijn dus een relatief klein deel van het totaal aantal besmettingen in ons land.

Lees meer over de bestemming Oostenrijk via onze zustersite Triptalk.