20 mei 2024
Thumbnail voor Bijpraten met Tim Zegveld (YourTravel): ‘November is altijd een rustige maand’

Bijpraten met Tim Zegveld (YourTravel): ‘November is altijd een rustige maand’

NEDERWEERT - Tim Zegveld van YourTravel ziet na een drukke zomer de boekingen weer wat inkrimpen, wat volgens hem niet gek is. “November is altijd rustiger, meestal begint de drukte in december.” Reisbizz.nl ging met Tim in gesprek om te vragen hoe het met hem gaat. “Om het goede voorbeeld te geven heb ik voor mijn gezin een camperreis door New England en New York geboekt.”


Hoe gaat het met je?
“Alles gaat goed! November is ‘traditioneel’ een rustigere maand qua aanvragen, dus ik ga er vanuit dat in december het weer volop binnenkomt. Ik heb veel afspraken gehad in november en ook erg goed geboekt. Wat vooral opviel waren de vele families die aanklopte; ik heb een groot aantal families van meer dan tien personen mogen boeken voor de voorjaars- of herfstvakantie. Daar ben ik uiteraard erg blij mee!”

Je zit momenteel met je gezin in quarantaine, wat vervelend!
“De halve klas van mijn oudste dochter Zara (7 jaar) kwam thuis te zitten. Wij hebben haar ook laten testen. Uitslag was positief, dus we zitten sinds maandag binnen. Gelukkig werken we allebei thuis, waardoor we makkelijk kunnen schakelen. De jongste in huis, Mette van 3, begon net met oefenen op de basisschool, dus het viel haar wel tegen dat ze niet meer mocht gaan. Maar, iedereen gaat er relaxed mee om en we komen de tijd hartstikke goed door. De school doet er alles aan om het enigszins normaal door te laten gaan en ze kunnen thuis al hun werkjes goed doen. En er zijn weinig gezondheidsklachten dus als dit het is, vinden wij het helemaal prima. “

Tot een paar weken geleden zag de reiswereld er wat rooskleuriger uit, heb je het de afgelopen maanden druk gehad?
“November is altijd iets rustiger dan de andere maanden, meestal begon de (hele) grote drukte in december. Ik had desondanks wel veel aanvragen en heb veel kunnen boeken, waaronder de vele families. Opa’s en oma’s willen geen grote feesten meer bij een jubileum, maar met z’n allen weg. De laatste weken ook wat meer verre bestemmingen waaronder een paar Thailand boekingen, vrij veel Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Helaas worden de lopende offertes voor Zuid-Afrika nu wel even on hold gezet, wat ook begrijpelijk is.”

En hoe gaat het nu?
“Uiteraard is het nog steeds een heel stuk minder als voorheen, maar iedere boeking is er eentje. Ik maak me er ook niet druk om, het komt vast een keer goed. Ik hoef niet meer maandenlang aan één stuk vijf avonden in de week van huis te zijn voor de vele afspraken, het mag gerust wat minder. Maar als het zo doorzet als nu, vind ik het helemaal prima.

Het biedt ook veel ruimte voor andere zaken in en rondom het huis. Dat geeft veel meer rust en ik merk dat die hele hoge omzetten eigenlijk niet per se meer hoeven. Uiteraard pak ik alles aan wat er binnenkomt en wil ik alles boeken, maar als er een dagje of periode wat minder aanvragen komen, maak ik me er niet druk om. Maar ik heb ook makkelijker praten dan reiscollega’s die een groot kantoor huren en personeel hebben.”

Ben je erg bezig met de ontwikkelingen rondom het coronavirus, zoals de nieuwe omikron-variant?
“Ik volg het, maar niet meer dan dat. Ik zie wel wat er op ons afkomt, of niet. De afgelopen 1,5 jaar heb ik twee keer naar de persconferentie gekeken, ik lees de higlights wel in de krant. Ik volg weinig tot geen social media over alle corona-perikelen, ik denk dat ik er mede daardoor vrij relaxed in sta. De boekingen die gedaan zijn voor 2022 naar de verre bestemmingen zijn goed en veilig geboekt, geen financiële risico’s en daardoor hoef ik er ook niet steeds mee bezig te zijn.”

Is er nog iets nieuws waar je mee bezig bent?
“Als het allemaal door mag gaan, ben ik bezig met een bedrijf die met 40 à 50 passagiers naar Londen willen gaan. Dat is op zich niet zo speciaal, maar de kans is groot dat ik hiervoor ga samenwerken met het geweldige team van JustCurious om een volledige dag een gamification te gaan doen voor deze groep. Een hele grote klus, maar dat is hun op het lijf geschreven. De klant was in elk geval zeer enthousiast over de plannen, in plaats van een ‘standaard’ fietstour met Nederlandse gids.”