18 mei 2024
Thumbnail voor Boedapest opnieuw verkozen tot beste kerstmarktstad van het jaar

Boedapest opnieuw verkozen tot beste kerstmarktstad van het jaar

BOEDAPEST - Advent Feast at the Basilica in Boedapest is voor de derde keer verkozen tot de beste kerstmarkt van het jaar. Dit maakte European Best Destinations onlangs bekend. Deze ranking is gebaseerd op 374.000 stemmen van wereldwijde reizigers.


De kerstmarkt in de Hongaarse hoofdstad is dit jaar geopend van 18 november 2022 t/m 1 januari 2023 en wordt door een groot deel van de reizigers beschouwd als de mooiste kerstmarkt van Europa. Op de kerstmarkt zijn veel verschillende activiteiten te beleven. Een aantal hoogtepunten zijn de gastronomische avonturen, de lichtshow en de adventszondag waar een nieuwe kaars wordt aangestoken. Dit gaat gepaard met muzikale optredens van verschillende artiesten, koren en orkesten.

Daarnaast is het een kindvriendelijke kerstmarkt waar activiteiten voor alle leeftijden te beleven zijn, zoals de gratis schaatsbaan op het Sint-Stefanusplein. Ook keramisten, lederwarenmakers en goudsmeden zijn te vinden tijdens dit kerstfestijn in Hongarije.

Andere steden die in de top vijf staan zijn Gdansk, Craiova, Wenen en Montbeliard. Het Nederlandse Valkenburg staat dit jaar op de zevende plaats.