12 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire ontvangt in eerste maand ruim 900.000 USD aan Visitor Entry Tax

Bonaire ontvangt in eerste maand ruim 900.000 USD aan Visitor Entry Tax

KRALENDIJK - De nieuwe toeristenbelasting (Visitor Entry Tax) die sinds 1 juli op Bonaire wordt geïnd door het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), heeft in één maand tijd ruim 900.000 USD opgebracht. Met deze inkomsten financiert het eiland verschillende projecten, waaronder het verbeteren van de infrastructuur.


In de maand juli heeft het OLB ruim 900.000 USD aan Visitor Entry Tax ontvangen. Vergeleken met twee jaar geleden, toen er nog room tax en rental car tax werden geïnd, liggen de inkomsten van het OLB nu aanzienlijk hoger. In 2019 brachten deze voorgaande toeristenbelastingen gemiddeld 250.000 USD per maand op.

Met de hogere belastinginkomsten worden diverse projecten gefinancierd, zoals de visserspier bij Sorobon en een plein in het centrum waar parkeerplaatsen en een speelplaats voor kinderen worden aangelegd. Ook wordt een deel van het geld besteed aan de infrastructuur. Gedeputeerde Hennyson Thielman verwacht de komende maanden veel vooruitgang te zien op het gebied van asfalteren.

Deze maand zal de nieuwe Visitor Entry Tax worden geëvalueerd. Zo zijn er klachten van eilandhoppers dat zij meerdere keren achter elkaar in korte tijd de belasting moeten betalen. Na evaluatie zal er in september een nieuw voorstel voor de toeristenbelasting worden ingediend bij de eilandsraad.

Dit artikel is afkomstig van mediapartner Bonaire.nu.