20 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire scherpt coronamaatregelen aan

Bonaire scherpt coronamaatregelen aan

KRALENDIJK - Gezaghebber Edison Rijna heeft vanwege de snel stijgende besmettingen afgelopen dagen de geldende maatregelen op Bonaire aangescherpt. Op het eiland wordt een nieuwe piek verwacht en er wordt daarom rekening gehouden met meer ziekenhuisopnames over een aantal dagen als de stijging doorzet.


De aangescherpte maatregelen gaan vooral over het voorkomen van groepsvorming en gelden in ieder geval tot en met 4 februari. “Nu de omikronvariant op Bonaire is, is het nog belangrijker dat mensen niet in grote groepen samenkomen”, aldus Rijna. Daarom mogen maximaal tien mensen tegelijk bij elkaar over de vloer komen, mits die tot maximaal twee huishoudens behoren. Daarnaast moet de horeca ’s avonds de deuren sluiten om 12 uur en worden er per tafel maximaal vier volwassenen toegestaan.

De regels voor buitenevenementen worden ook aangescherpt. Maximaal 50 mensen mogen daar samenkomen en er mag niet worden gezongen of gedanst. Ook moeten alle aanwezigen een vaste zitplaats hebben. Discotheken blijven dicht en bij sportactiviteiten zijn geen toeschouwers meer welkom. Verder worden in winkels één persoon per huishouden toegestaan.

In een week tijd zijn de besmettingen op Bonaire flink gestegen. Gisteren werden er 232 besmettingen geregistreerd. De week daarvoor waren het er nog 111.

Lees meer over de bestemming Bonaire via onze zustersite Triptalk.