13 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire start op 1 juli met efficiënte inning van nieuwe Visitor Entry Tax

Bonaire start op 1 juli met efficiënte inning van nieuwe Visitor Entry Tax

KRALENDIJK - De huidige ‘kamerbelasting’ en de ‘huurautobelasting’ voor een bezoek aan Bonaire worden vanaf 1 juli a.s. vervangen door een Visitor Entry Tax van 75 dollar per bezoek. Deze bijdrage zal de infrastructuur, het toeristische product, eco-inspanningen en het onderwijs ondersteunen. Vanaf vandaag, 28 juni, kan deze tax voorafgaand aan de reis digitaal betaald worden.


De Visitor Entry Tax is van toepassing op alle niet-ingezetenen van 13 jaar en ouder die Bonaire binnenkomen. Niet-ingezetenen van 12 jaar en jonger, evenals inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen, gaan 10 dollar per bezoek betalen. Het wordt aangemoedigd dat bezoekers de tax voorafgaand aan hun reis digitaal betalen via bonaireisland.com om eventuele wachtrijen op het eiland te voorkomen. Vanaf vandaag is het mogelijk om dit online te betalen. Als alternatief kunnen toeristen ook betalen bij aankomst op Flamingo International Airport. Hier is het alleen mogelijk om met kaartbetalingen de tax te voldoen, niet met cash geld.

Voorheen werden de belastingen per persoon per nacht betaald en bij het huren van een auto. Met deze maatregel wordt de fiscale verantwoordelijkheid verschoven naar niet-ingezetenen. Het bijgewerkte inningsproces zou goed zijn ontvangen door de toeristische sector en vormt een positieve stap in de richting van een verbeterde en gemoderniseerde bezoekerservaring, aldus Bonaire Tourism.

Ook Tourism Corporation Bonaire (TCB) ondersteunt deze update. “We moedigen alle bezoekers aan om de Visitor Entry Tax een paar dagen voor aankomst te betalen, zodat ze bij aankomst meteen aan hun vakantie kunnen beginnen”, zegt Miles Mercera, CEO van TCB.