23 juni 2024
Thumbnail voor Braziliaanse stad Florianópolis krijgt rechtstreekse vliegverbinding met Europa

Braziliaanse stad Florianópolis krijgt rechtstreekse vliegverbinding met Europa

De Braziliaanse metropool Florianópolis krijgt vanaf komend najaar een rechtstreekse vligeverbinding met Europa. TAP Air Portugal gaat er vanaf 3 september naartoe vliegen vanuit thuisbasis Lissabon. Het wordt daarmee al de twaalfde Braziliaanse bestemming van de Portugese maatschappij, die mogelijk door Air France-KLM wordt overgenomen.

TAP zet op de verbinding drie keer per week een Airbus A330-200 in, die er zo’n elf uur over doet om de afstand tussen Lissabon en Florianópolis te overbruggen. Aan boord is plaats voor 269 passagiers, waarvan 25 in Business Class en de rest in Economy. In Lissabon worden overstapmogelijkheden aangeboden op de TAP-vluchten naar onder meer Schiphol en Brussel.

Florianópolis heeft momenteel nog geen rechtstreekse verbindingen met Europa, waardoor reizigers altijd moeten overstappen in een andere Braziliaanse stad.

Met de aankondiging van de lijndienst zegt TAP de positie van Lissabon als dé hub tussen Europa en Brazilië verder te verstevigen. De Portugezen bieden in de zomer wekelijks een recordaantal van 95 vluchten aan naar de voormalige kolonie in Zuid-Amerika. Door deze sterke positie aast Air France-KLM ook nadrukkelijk op TAP, dat binnenkort geprivatiseerd wordt.

TAP vliegt in Brazilië eveneens op São Paulo, Rio de Janeiro, Belém, Belo Horizonte, Brasília, Fortaleza, Natal, Maceió, Porto Alegre, Recife en Salvador, al is de route naar Porto Alegre tijdelijk opgeschort doordat de luchthaven overstroomd is.