23 mei 2024
Thumbnail voor Brussels Airlines hervat voor de tweede keer vluchten naar Tel Aviv

Brussels Airlines hervat voor de tweede keer vluchten naar Tel Aviv

Brussels Airlines heeft donderdag de lijndienst naar Tel Aviv hervat, nadat deze een week onderbroken was door de Iraanse vergeldingsaanval op Israël. De Belgische maatschappij vliegt drie keer per week met een Airbus A320 van Brussel naar de Israëlische havenstad.

Eerder lag de lijndienst al een half jaar stil na de aanval van Hamas begin oktober 2023. Eind maart werden de vluchten weer hervat, voor ze afgelopen weekend opnieuw stil kwamen te liggen.

KLM, dat sinds begin april terug op Tel Aviv vliegt, schrapte de afgelopen dagen ook haar vluchten naar Israël. Vanaf vrijdag worden die vluchten eveneens weer uitgevoerd. De Nederlandse maatschappij blijft voorlopig op de heenweg in Larnaca stoppen om de crew te wisselen.

Prijsvechter EasyJet heeft juist besloten om voorlopig niet meer naar Israël te vliegen, ook niet vanaf Schiphol. Alle vluchten zijn tot eind oktober geannuleerd.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.