7 september 2024
Thumbnail voor Brussels Airport zet deur open voor Nederlanders: ‘hier geen urenlange wachtrij’

Brussels Airport zet deur open voor Nederlanders: ‘hier geen urenlange wachtrij’

BRUSSEL - Brussels Airport rekent dit jaar op meer Nederlandse reizigers dan ooit. De chaos op Schiphol van vorige zomer en het groeiende aanbod aan vluchten en bestemmingen op de Belgische hoofdstedelijke luchthaven lokken Nederlanders massaal de grens over, tot genoegen van topman Arnaud Feist.


Waar Schiphol vorig jaar werd geteisterd door extreem lange wachtrijen in het hoogseizoen, ging dat fenomeen totaal aan Brussels Airport voorbij. “In dat opzicht was er een groot verschil met andere Europese luchthavens, waar problemen waren ontstaan door personeelstekorten. Wij hebben dat risico ondervangen door al eind 2021 nieuwe mensen te werven voor de zomer van 2022 ”, vertelt Feist in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

Door de groeiende activiteiten van Transavia en Corendon zijn er dit jaar op de parkeerterreinen van Brussels Airport steeds meer auto’s met gele kentekenplaten te zien. “We verwachten, mede door deze initiatieven, flink meer Nederlanders te verwelkomen”, zegt Feist. “Meer zelfs dan in 2019. De Nederlandse markt wordt steeds belangrijker voor ons. We hopen dat Nederlandse passagiers, ook als de problemen op Schiphol zijn opgelost, voor onze luchthaven zullen kiezen.”

Lees het hele (premium)artikel op zustersite Luchtvaartnieuws.nl.