18 mei 2024
Thumbnail voor ‘Buen provecho’ met kookworkshop van Travel Impressions

‘Buen provecho’ met kookworkshop van Travel Impressions

AMSTERDAM - Reisorganisatie Travel Impressions verrast de reisagent met het koken van bijzondere recepten tijdens de digitale kookworkshops die zij organiseren. Gisteravond was de beurt aan de chef-kok van het Royal Hideaway Corales Resort op Tenerife. Reisbizz nam ook deel aan de avond.


De opzet is als volgt: tijdens de livestream bereid je vanuit je eigen keuken onder leiding van een chef-kok een heerlijke maaltijd. Vorige maand was het Forte Village Resort op Sardinië aan de beurt om zo de Italiaanse keuken beter te leren kennen. Deze avond stond Spanje centraal en stond er een Spaanse kookworkshop op het programma.

Voorbereidingen
Een paar dagen voordat je gaat koken ontvang je een box met ingrediënten thuis. Het is namelijk van belang dat je goed voorbereid de avond ingaat, omdat je anders de gerechten niet kunt maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo luidt het spreekwoord. Die gaat ondergetekende goed onthouden…

Welkom
Om 18:00 uur precies werd de livestream gestart en werd de groep van circa tien reisagenten welkom geheten vanuit het Royal Hideaway Corales op Tenerife. Er volgde een korte presentatie over het hotel waarbij we werden getrakteerd op een fantastisch uitzicht over zee. Daarna startte de keukenbrigade, bestaande uit de chef-kok en zijn assistent.

Koken maar!
Vervolgens kon het koken beginnen. De chef had het tempo er goed in, dus was het opletten geblazen. Miste je een instructie of was je even afgeleid, dan had je toch wel een probleem om je gerecht te maken zoals bedoelt. Leuk om te zien hoe serieus iedereen aan het koken was. Soms werd er even een hand opgestoken om een vraag te stellen, uiteraard vond de chef-kok dat geen enkel probleem. Het tempo werd iets naar beneden bijgesteld zodat we allemaal tegelijk onze gerechten af konden maken.

Wat stond er op het menu?
Uiteindelijk stond er een 3-gangen menu op tafel. Vooraf een zalm-tartaar met een dressing van passievrucht versiert met verse bloemblaadjes, het hoofdgerecht was een combinatie van aardappeltjes gekookt in schil met een Red Mojo saus en het dessert bestond uit gevuld bladerdeeg met banaan en karamel uit de oven.
Na deze twee uur durende kookworkshop was het tijd om aan je eigen eettafel aan te schuiven en te genieten van de gerechten. De chef-kok werd bedankt en enthousiast uitgezwaaid door de groep.

Buen provecho!