2 december 2023
Thumbnail voor Buro Scanbrit: De vraag naar alle Scandinavische bestemmingen is weer ouderwets groot

Buro Scanbrit: De vraag naar alle Scandinavische bestemmingen is weer ouderwets groot

Fins Lapland is inmiddels een bekende en populaire winterbestemming geworden vanwege de unieke winteractiviteiten en natuurlijk het magische Noorderlicht. Maar ook in de zomermaanden biedt Lapland enorm veel mogelijkheden. Het Arctische landschap is ruig en uitgestrekt en je komt er zeker veel rendieren tegen. Je voelt je ook meteen welkom door de vriendelijke bevolking. Hier ontdek je meer over de Sami, het volk dat van oudsher in Fins Lapland en Zweeds Lapland woont.

Tijdens een reis door het noorden van Scandinavië kunnen Finland, Zweden en Noorwegen uitstekend gecombineerd worden. En in de zomermaanden geniet je bovendien dubbel, want de dagen zijn lang en de zon gaat bijna niet onder. De middernachtzon is in deze periode van het jaar een fenomeen. Ontdek de Noordkaap of ga walvissen spotten tijdens een walvissafari op de Vesterålen in Noorwegen. Op de Lofoten is het erg leuk om te verblijven in een traditionele rorbuer. Uiteraard zijn er voor de actieve natuurliefhebber veel mogelijkheden om de mooiste wandelingen te maken in één van de Nationale Parken van Lapland.

Rechtstreeks bereikbaar vanuit Rotterdam


Voor een reis naar Lapland of de Noordkaap met eigen auto is het verstandig om minimaal drie weken of langer de tijd te hebben. Niet iedereen heeft die tijd of wil zoveel kilometers rijden. Daarom maakt Buro Scanbrit het hoge noorden beter toegankelijk door rechtstreeks te vliegen met Transavia vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi in Fins Lapland. De vluchten worden gedurende de periode van 14 juni tot en met 6 september ieder woensdag uitgevoerd.

Er zijn diverse 15-daagse rondreizen toegevoegd aan het aanbod, waarbij Finland, Zweden en/of Noorwegen gecombineerd worden. Rondreizen met verblijf in comfortabele hotels, maar voor reizigers die een rustiger reistempo wensen, zijn er ook enkele reizen met verblijf in vakantiewoningen samengesteld.

Wil je meer lezen over het aanbod van Buro Scanbrit in Scandinavië? Lees dan volledige artikel in de Scandinavië Special en lees je in over het vernieuwde aanbod voor Denemarken en de mogelijkheden voor IJsland.