14 april 2024
Thumbnail voor Businessclub De Reisprof ontdekt magisch Oman: ‘Ik geloofde mijn ogen niet’

Businessclub De Reisprof ontdekt magisch Oman: ‘Ik geloofde mijn ogen niet’

MUSCAT - Slapen in de woestijn onder een magische sterrenhemel, dune bashen over de hoge zandduinen van Sharqiya Sands, schilpadden eieren zien leggen op het strand en zwemmen in smaragdgroene wadi’s omringd door palmbomen. Het kan allemaal in het veelzijdige Oman. En dat het land nog veel diverser is dan dit, heeft een groep reisagenten ervaren tijdens een FAMtrip naar Oman met Businessclub De Reisprof. Ook Birgit Kraijenoord, visual storyteller, was mee tijdens de reis en hield namens De Reisprof de volgers via social media op de hoogte van de reis.


Met een groep geselecteerde zelfstandig reisagenten, allemaal lid van Businessclub De Reisprof, reisden we in september af naar Oman, om dit voor velen nog onbekende land te ontdekken. De reis is op initiatief van De Reisprof georganiseerd, in samenwerking met The Ministry of Heritage and Tourism Oman en lokale partner Al Maamari Tours.

We vliegen met Turkish Airlines vanaf Schiphol, via Istanbul, naar Muscat. Als verrassing biedt de luchtvaarmaatschappij ons toegang tot de business lounge op zowel de heen als terugreis. De lounge is super-de-luxe en het eten is fantastisch. Wat een heerlijke onderbreking van de reis.

Onwerkelijk uitzicht
Ik geloof mijn ogen niet als we op een brug stoppen en ik over de reling het dal in kijk. Dit is de toegang van Wadi Shab en het uitzicht is bijna onwerkelijk. Tussen de ruige, grauwe bergen loopt een tropische, vruchtbare, heldergroene strook met water, struiken, palmbomen en ontelbare waterlelies. Dit is dus een wadi, oftewel een vruchtbare riviervallei. Echt, mijn verwachtingen waren hoog, maar dit overtreft werkelijk alles. Ik word totaal betoverd door dit uitzicht, bijna magisch gewoon. Helaas gaan we deze wadi niet verder ontdekken, maar hij gaat zeker op mijn lijstje voor de volgende keer.

Ben je benieuwd naar de hoogtepunten die de groep nog meer heeft ontdekt in Oman? Lees dan het hele artikel in de Midden-Oosten Special van Reisbizz Magazine.