20 mei 2024
Thumbnail voor Canada neemt afscheid van laatste coronamaatregelen

Canada neemt afscheid van laatste coronamaatregelen

OTTAWA - De regering van Canada heeft afgelopen maandag aangekondigd dat alle corona-reisbeperkingen vanaf 1 oktober worden opgeheven. Ook de maatregelen voor de cruises zullen niet meer van kracht zijn.


Vanaf volgende maand vervallen alle coronamaatregelen. Zo vervallen de eisen rondom vaccineren, testen en quarantaine. Hierdoor is het straks voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers gemakkelijker om het land te bezoeken. Ook is het straks niet meer verplicht om een masker te dragen in vliegtuigen en treinen.

"Uit de cijfers en aanbevelingen van deskundigen blijkt duidelijk dat de maatregelen voor de grens niet langer nodig zijn", zei premier Justin Trudeau tijdens een persconferentie. "Naarmate de situatie verandert, zullen we nauwlettend blijven toezien."

Cruises
Cruisemaatschappijen zijn blij met het nieuws dat de beperkingen worden afgeschaft. Passagiers zijn vanaf 1 oktober niet langer verplicht om zich van te voren te laten testen of zich volledig te laten vaccineren om aan boord te mogen.

Gus Antorcha, president van Holland America Line, is blij met de versoepelingen. "Alaska en Canadese cruises behoren tot de meest gewenste vakantie opties in de wereld en we kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen die de afgelopen drie jaar heeft gewacht op de volledige openstelling van deze markt", stelt hij in een statement. "Dit is een overwinning voor de cruise-industrie en voor onze gasten, want we zien een groeiende belangstelling voor het boeken van 2023 cruises naar Alaska en Canada/Nieuw Engeland. Het is een positieve stap die de gezondheidsprotocollen voor onze Canada en Alaska cruises meer in lijn brengt met de meeste van onze andere wereldwijde cruises."