19 september 2024
Thumbnail voor Captain Cruise met groep reisagenten op de Vasco da Gama: ‘Voor ieder wat wils’

Captain Cruise met groep reisagenten op de Vasco da Gama: ‘Voor ieder wat wils’

Captain Cruise is met 20 reisagenten aan boord gegaan van de Vasco da Gama voor een unieke cruise. “Het schip van Nicko Cruises is uniek in zijn soort want met maar 1000 passagier aan boord is het goed toeven”, vertelt Gitte Tilro-Hoogendonk vanaf de Vasco da Gama. “Veel reisgenten zijn blij verrast over het schip, het heerlijke eten en het vriendelijke personeel.”

De Vasco Da Gama ging voorheen door het leven als de Statendam van de HAL. Nicko Cruises heeft dit schip na een grondige renovatie omgetoverd tot een nieuw schip.  Volgens Gitte heeft het schip een goed prijs/kwaliteit verhouding waarbij ook voor de singelgasten er maar een toeslag van 15 procent geldt. “Natuurlijk is op dit moment de meerderheid van de gasten Duits, maar dit hoeft zeker geen belemmering te vormen voor de klanten.” Met dit scheepsbezoek hoop Nicko Cruises dat er meer belangstelling komt vanuit de Nederlandse markt.

Via Dover en Zeebrugge is de eerste groep in Honfleur van boord gegaan, vertelt Gitte. “Veel reisgenten waren blij verrast over het schip, het heerlijke eten en het vriendelijke personeel. Daarna is de tweede groep reisagenten gekomen die inmiddels ook al het pittoreske Honfleur hadden bezocht. Met deze groep zijn we inmiddels in Brest beland nadat we al op Guernsey zijn geweest en ook st. Malo hebben bezocht.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Captain Cruise

“We genieten s ’avonds van het heerlijke eten in de verschillende a la carte restaurants waarbij er altijd een open zitting is. Ook is er een buffet-restaurant met een moderne en gezellige inrichting waar je ook heerlijk kan eten. Overdag kan je een lekker ijsje halen of gebruik maken van de Alfresco Grill bij het zwembad voor de lekkere trek. Er kan een drankenpakket aangeschaft worden maar het valt iedereen op dat de prijzen aan boord voor een drankje heel voordelig zijn”, aldus de Business Development Manager van Captain Cruise.

Ook maken de reisagenten volop gebruik van de gratis sauna, het stoombad en de whirlpool. Er is een uitgebreide fitness waar je al vroeg in de morgen kan deelnemen aan de yogales.

“In de avond hebben we met de groep de verschillende bars bezocht waar veel livemuziek is. Er is een Sports Lounge en boven in the Dome kan je tot diep in de nacht dansen. Voor ieder wat wils”, vertelt Gitte. “De groep bestaat uit reisagenten die al meerdere keren een cruise hebben gemaakt dus goed kunnen inschatten voor welke klant dit product geschikt is. Maar natuurlijk zijn er ook genoeg reisagenten die nu voor het eerst zelf kunnen ervaren wat het cruisen inhoudt.”

Het einde van de reis is bijna in zicht. “Wij varen nog een aantal dagen door naar onder andere Port de Medoc en Bilbao vanwaar we met KLM weer terugvliegen naar Amsterdam. Maar eerst maken we zaterdag nog een hele leuke stadstour.”