19 juli 2024
Thumbnail voor Caribisch gebied in de spotlight tijdens de Caribbean Roadshow

Caribisch gebied in de spotlight tijdens de Caribbean Roadshow

AMSTERDAM - Het is weer tijd voor de Caribbean. Om dit af te trappen lieten reisagenten zich donderdagavond bij restaurant Droog Amsterdam tijdens de Caribbean Roadshow inspireren door een verrassend aanbod van bestemmingen, hotels en resorts in de Caribbean. Op uitnodiging van GlobActive was ook Reisbizz aanwezig.


La Isla Bonita van Belize. De stad wat op het prachtige eiland Ambergris Caye ligt, bezong Madonna in 1986 al. Inmiddels is hier de toeristenstroom op gang gekomen, maar dit is slechts een klein stukje van het mooie tropische paradijs, wat naast Mexico ligt. Het veelzijdige Belize is te verdelen in zeven regio’s met ieder zijn eigen charme. Zoals 400 tropische eilanden, met helderblauw water. Koraalriffen, oerwouden, bergebieden, exotische dieren en watervallen. Fijn om te weten is dat de officiële taal Engels is en er binnenkort een rechtstreekse vlucht is vanuit een West-Europese hub.

Jamaica
Inmiddels reizen we tijdens de Roadshow door via talloze vier- en vijf-sterren resorts die worden vertegenwoordigd door Resort Marketing International door naar Jamaica. Hans van Wamel, die het Jamaica Tourist Board al ruim 23 jaar vertegenwoordigt, nam ons mee naar de plekken voor rustzoekers en natuurliefhebbers, maar ook naar 101 activiteiten, waarvan sommige met een behoorlijke adrenaline kick. Vergeet de stad Kingston niet, met de prachtige Street art. In het Zuid-Westen van Jamaica tref je prachtige villa wijken die populair zijn bij bezitters van een tweede huis.
Qua vliegschema is er voor de zomer genoeg aanbod. Een kleine greep uit de vluchten: met TUI Fly België 2x per week, TUI Fly Nederland 2x per week. Vanuit Frankfurt met Eurowings op zaterdag en Condor op woensdag en zaterdag. Om Jamaica in te reizen hoeven reizigers geen coronabewijs te laten zien.

Martinique
Jenny Cespedes van Martinique Tourism Authority nam ons mee naar het groene bloemeneiland Martinique, wat kandidaat is om toegevoegd te worden aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Naast de schoonheid van dit eiland betaal je gewoon met de euro en is een paspoort niet nodig, een ID-kaart is voldoende. KLM/Air France en Air Belgium bieden rechtstreekse vluchten naar Martinique.

Na alle presentaties, schoven we aan voor een uitgebreid Caribbean diner, gevolgd door een prijsuitreiking, waarbij drie luxe overnachtingen, vier dagen genieten in Sint Maarten bij Maho Beach Resort, zeven nachten all inclusive en een Jamaica goodie bag werden uitgereikt.

Foto's van de Caribbean Roadshow zijn te vinden op de Reisbizz Facebook pagina.