17 mei 2024
Thumbnail voor Carnival Cruise Line laat coronaprotocollen vallen voor meeste afvaarten

Carnival Cruise Line laat coronaprotocollen vallen voor meeste afvaarten

MIAMI - Cruiserederij Carnival Cruise Line heeft zijn ‘Have Fun. Be Safe’ corona richtlijnen versoepelt. Hierdoor is het voor de meeste cruises niet meer nodig om gevaccineerd te zijn of een negatieve coronatest af te leggen om aan boord te mogen.


De versoepeling van de maatregelen geldt voor afvaarten van 15 dagen of korter. Voorheen moesten gevaccineerde gasten van vijf jaar en ouder een bewijs van hun vaccinatiestatus (3 doses) laten zien. Gasten die niet gevaccineerd waren, moesten een negatieve PCR- of antigeentest afleggen die niet eerder dan drie dagen voor de afvaart was afgenomen. Voor cruises die 16 dagen duren of langer zijn deze protocollen nog wel van kracht.

Cruisebestemmingen met vereisten
Voor drie bestemmingen die de cruiserederij bezoekt op haar afvaarten zijn er nog aangepaste vereisten geldig. Zo staan de Turks- en Caicoseilandengroep en Cartagena in Colombia nog steeds niet toe dat ongevaccineerde gasten van 18 jaar en ouder aan land gaan.

Hoewel Bermuda onlangs zijn regels voor cruiseschippassagiers heeft versoepeld, moeten alle gasten nog steeds een reistoestemming aanvragen, die 40 dollar per persoon kost voor gasten van twee jaar en ouder. Het land eist ook dat ongevaccineerde gasten bij het inchecken een bewijs van reisverzekering voorleggen.