24 juni 2024
Thumbnail voor China schaft verplichte coronatest af voor inkomende reizigers

China schaft verplichte coronatest af voor inkomende reizigers

BEIJING - Wie naar China reist, hoeft vanaf woensdag voor vertrek geen coronasneltest meer te doen. Alle inkomende reizigers, ook kinderen, waren verplicht zich te testen vanwege de pandemie. Het gaat om een van de laatste coronamaatregelen van het land.


De antigeentest mocht uiterlijk 48 uur oud zijn voor vertrek met het vliegtuig. Reizigers met een positieve testuitslag werden geweigerd. Eerder moesten reizigers een PCR-test laten afnemen. Ook veel andere landen voerden voor reizigers testverplichtingen in vanwege de verspreiding van het coronavirus, maar China ging veel verder door het land jarenlang vrijwel op slot te gooien.

Nadat in China eind 2019 de eerste besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld, werden er zeer strenge maatregelen tegen de verspreiding ingevoerd. Met het zogeheten zerocovidbeleid gingen steden massaal in lockdown bij een klein aantal besmettingen. China nam eind 2022 afscheid van het omstreden beleid, na een reeks zeldzame protesten. Sinds maart dit jaar worden alle soorten visa weer uitgegeven aan buitenlanders.