25 juni 2024
Thumbnail voor China Southern voert eerste passagiersvlucht tussen Schiphol en Shenzhen uit

China Southern voert eerste passagiersvlucht tussen Schiphol en Shenzhen uit

SCHIPHOL – De eerste China Southern-vlucht van Schiphol naar Shenzhen is maandagmiddag om kwart voor drie vertrokken. Het toestel, een Airbus A330-300, was vanochtend om iets na half acht uit Shenzhen aangekomen. De Chinese maatschappij vliegt vanaf volgende week twee keer per week op deze route, de eerste week staat er slechts één vlucht gepland.


Shenzhen is een belangrijke metropool die grenst aan Hongkong. Het is de tweede stad die China Southern met passagiersvluchten met Schiphol verbindt, naast Guangzhou, 100 kilometer verderop. Daarnaast worden er vrachtvluchten uitgevoerd naar Shanghai en Chongqing. Vóór de coronacrisis vloog China Southern ook met passagiers naar Beijing, maar die vluchten zijn nog niet teruggekeerd.

De Chinese overheid heeft onlangs bekendgemaakt dat de strenge inreisrestricties worden afgeschaft, waardoor het vanaf 8 januari een stuk makkelijker is om naar China te reizen. Er geldt dan geen verplichte quarantaineperiode meer. Wel moeten reizigers nog voor vertrek een PCR-test laten afnemen. Alleen met een negatieve uitslag mogen zij het land in.

Vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in China hebben verschillende Europese landen weer een testverplichting ingevoerd voor reizigers uit dat land. Nederland wil dat vooralsnog niet doen, maar geeft hen wel een gratis zelftestkit bij aankomst op Schiphol. Ook wordt hen op het hart gedrukt om in isolatie te gaan bij een positieve uitslag.