20 april 2024
Thumbnail voor China Southern voor het eerst van Schiphol naar Beijing Daxing

China Southern voor het eerst van Schiphol naar Beijing Daxing

SCHIPHOL - China Southern Airlines heeft zondag de eerste vlucht uitgevoerd tussen Schiphol en Beijing Daxing International Airport. Voorheen, pre-corona vloog de maatschappij vanaf Amsterdam op de andere megaluchthaven van de Chinese hoofdstad: Beijing Capital Airport.


China Southern maakt voor de vluchten tussen Schiphol en Beijing gebruik van de Airbus A330. De vlucht vertrekt dagelijks om 20:40u vanuit Amsterdam en arriveert om 11:40u (de volgende dag) op Daxing Airport. De terugvlucht vertrekt om 13:00u en arriveert op Schiphol om 17:40u.

De lijndienst is economisch van groot belang voor beide landen. “Nederland is de belangrijkste investeringsbestemming van China en de op een na grootste bron van investeringen vanuit de Europese Unie”, aldus China Southern Airlines in een verklaring.

Beijing Daxing International Airport is een van de nieuwste en grootste luchthavens ter wereld, geopend in 2019. De luchthaven ligt 46 kilometer ten zuiden van het Tiananmenplein en beschikt over een terminalgebouw ter grootte van 97 voetbalvelden.

Naast deze route voert China Southern vier keer per week vluchten uit tussen Amsterdam en Guangzhou: op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Bekijk hieronder een korte video van Daxing Airport: