9 mei 2024
Thumbnail voor Claudia Wolswijk ontdekt Colombia: ‘Bogotá heeft veel verschillende gezichten’

Claudia Wolswijk ontdekt Colombia: ‘Bogotá heeft veel verschillende gezichten’

BOGOTA - ‘Het gezelligste land ter wereld.’ Zo luidde de uitnodiging vanuit Air Europa, PROCOLOMBIA (promotor internationaal toerisme) en DE UNA Colombia Tours (DMC) voor een ontdekkingsreis door het land dat vooral bekend is van Netflix en Spoorloos op TV. Van guerrilla’s en FARC via de cocaïne van Pablo E. door naar het verloren kind dat gered is van de straat. Met enige scepsis aanvaardde Claudia Wolswijk namens Reisbizz Magazine de uitnodiging om deze trip aan te gaan. “En wat een bofkont dat ik dit avontuur mezelf gunde”, schrijft Claudia in haar reisverslag.


De uitnodiging kwam vanuit een mooi trio dat ervoor heeft gezorgd dat een groep van negen Nederlandse en Vlaamse reisprofessionals een goed beeld heeft gekregen van het land en de reismogelijkheden. Om naar Colombia te reizen heb je niet veel meer nodig dan een ticket, je paspoort en een bewijs van ‘goed gedrag’ omtrent coronavaccinaties. Een visum is niet nodig, tenzij je van plan bent langer dan 90 dagen te verblijven. Ons doel was om in acht dagen het land te ontdekken, zoveel mogelijk te zien en te doen.

Vliegen met Air Europa
De groep stapte op 17 maart aan boord van Air Europa, Spaanse Sky Team partner van KLM. Air Europa vliegt dagelijks via Madrid naar de steden Bogota en Medellín (inclusief een pittig hapje: de Spaanse crew). Pittig ja. I like it, maar ik versta ze dan ook. Spreek je geen Spaans, dan moet je er even doorheen prikken en gewoon vragen om Engels. Dan komt alles goed en wordt de toon direct vriendelijker. Kiezen voor deze airline is ideaal om stedelijke combinaties te maken zoals wij deden. Wil je strand aan het einde van je rondreis? Zeker mogelijk, dan boek je gewoon nog een aantal binnenlandse vluchten bij.

Bogotá
Onze reis startte zoals gezegd in Bogotá, in het hart van Colombia op 2600 meter hoogte. Deze miljoenenstad heeft veel verschillende gezichten. Na kennismaking met Vlaamse Sigrid en haar collega’s van DE UNA startte de reis in een vriendelijk boutiquehotel, het HAB Hotel. Wij - én onze jetlag - stapten de volgende ochtend op de fiets om de stad te ontdekken met een local. Vanuit de wijk La Candelaria maak je interessante stops. Zo passeren we een fruitmarkt en een koffiebranderij, waar je getuige bent van het productieproces van het beroemde Colombiaanse ‘vloeibaar goud’. Tijdens zo’n fietstour leer je de stad snel kennen. Vooral de vele prachtige graffiti kunstwerken die zo kenmerkend zijn voor deze stad vergeet je niet snel. Ze zijn groot, kleurrijk en bijzonder. Precies zoals Colombia is!

Wil je meer weten over Colombia en hoe Claudia deze reis beleefd heeft? Lees dan haar hele reisverslag in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.