14 april 2024
Thumbnail voor Corendon Airlines schrapt 1.500 vluchten door problemen op luchthavens

Corendon Airlines schrapt 1.500 vluchten door problemen op luchthavens

ANTALYA - Corendon Airlines schrapt van augustus tot en met oktober verspreid over Europa en Turkije ongeveer 1.500 vluchten vanwege de problemen op de grote luchthavens, zoals Schiphol. Door de vertragingen die ontstaan als gevolg van lange rijen en een tekort aan bagagemedewerkers is het onmogelijk om het hele vluchtschema uit te voeren.


"Er zijn al weken problemen op veel Europese luchthavens en we kunnen het niet tot eind oktober volhouden", zegt Corendon-manager Thomas Braun tegen AeroTelegraph. "Van augustus tot oktober annuleren we daarom in ons hele netwerk ongeveer 15 procent van onze toeristenvluchten en 25 procent van de vluchten gericht op etnisch verkeer. In totaal worden zo'n 1.500 vluchten geschrapt.”

"Een probleem is onze hoge frequentie", zegt Braun. "Een toestel vertrekt bijvoorbeeld 's ochtends op tijd uit Antalya, maar is dan door de afhandelingsproblemen op grote Europese hubluchthavens zo vertraagd dat het 's avonds niet meer op een Duitse regionale luchthaven mag landen.”

Corendon telt drie luchtvaartmaatschappijen, waarvan het Turkse Corendon Airlines de grootste is. Er wordt niet alleen op Nederland gevlogen, maar ook op Duitsland en andere Europese landen.