23 mei 2024
Thumbnail voor Corendon stapt over van affiliate netwerk: ‘Vanaf 23 mei exclusief bij TradeTracker’

Corendon stapt over van affiliate netwerk: ‘Vanaf 23 mei exclusief bij TradeTracker’

Corendon stapt deze maand over van affiliate netwerk. Het huidige affiliateprogramma van Corendon (Daisycon) is vanaf begin juni 2024 niet meer beschikbaar. Het programma zal vanaf 23 mei exclusief beschikbaar zijn bij TradeTracker.

“Het nieuwe netwerk, TradeTracker, biedt als enige affiliatenetwerk de mogelijkheid om te werken met een attributiemodel”, vertelt Affiliate & Programmatic specialist Maarten de Wilde aan Reisbizz. “Hiermee kunnen we de commissie eerlijk verdelen over alle affiliate ‘touchpoints’, in plaats van dat we de volledige commissie toekennen aan de affiliate die de laatste klik heeft gegenereerd. Op deze manier kunnen ook affiliates die nu vaak niet de laatste klik genereren, zoals informatieve travelblogs, ook een deel van de commissie verdienen.”

“Van 23 mei t/m 2 juni geldt er een overgangsperiode, waarbij zowel Daisycon als TradeTracker actief zijn”, aldus de Wilde. Mensen die affiliate links van Corendon gebruiken hebben dus van 23 mei tot en met 1 juni de tijd om alle affiliate-links op de website aan te passen. Hierna werken de links van Daisycon niet meer. “Uiteraard hanteren we na de stop bij Daisycon een 'cooldownperiode' van 31 dagen, waardoor je nog wel commissie krijgt op clicks van voor 2 juni”, aldus De Wilde.

Ook STIPreizen, onderdeel van Corendon, verandert van affiliateprogramma.