20 april 2024
Thumbnail voor Costa Dorada hotspot voor Nederlandse campinggangers

Costa Dorada hotspot voor Nederlandse campinggangers

CAMBRILS - De Costa Dorada is hot en happening onder Nederlandse campingtoeristen. Vooral in het laagseizoen zijn hier veel Nederlandse senioren te vinden. Reisbizz.nl was afgelopen weekend op reis naar de Costa Dorada en sprak met presidente van de Federatie van hotel- en toerismeondernemingen van de provincie Tarragona (FEHT) Berta Cabré over de populariteit onder de Nederlanders.


De FEHT vertegenwoordigt de gehele toeristische bedrijfstak van Tarragona, de provincie die de hele Costa Dorada omvat. De organisatie bestaat uit alle verenigingen van toeristische accommodatieondernemingen (hotels, campings en appartementen) en de verenigingen van inkomende reisbureaus en horecabedrijven. Ook het meest bekende attractiepark van Spanje, PortAventura World, is erbij betrokken. Cabré is sinds juni 2020 de presidente van deze federatie.

Nederlandse senioren
Daarnaast is Cabré ook eigenaresse van Camping Joan Bungalow Park in Cambrils, Tarragona. De camping is elf maanden per jaar open en is de enige camping in Tarragona die aan het strand gelegen is. En net als de andere campings in de provincie, is ook camping Joan zeer populair onder Nederlandse campinggasten. “Nu in het laagseizoen is 40 procent van onze gasten Nederlands. En dan voornamelijk senioren die voor een langere tijd en meerdere keren per jaar komen”, vertelt Cabré. In het hoogseizoen bestaan de campings voor 25 procent uit Nederlandse toeristen. “En dan zijn het over het algemeen alleen maar families met kinderen.”

Vanaf het strand aan Camping Joan kun je iedere dag de zonsondergang bekijken.

De drukte op camping Joan verschuift steeds meer van juli en augustus naar september. “Het is sinds de pandemie nu de eerste keer dat we weer een beetje op hetzelfde niveau zitten als in 2019”, vervolgt Cabré. “Eigenlijk is het gewoon weer zoals normaal, net of er niets aan de hand is.” In Spanje is het momenteel alleen verplicht om in binnenruimtes een mondkapje te dragen.

Alle campings in de Costa Dorada zijn aangesloten bij de federatie waar Cabré presidente is. De provincie Tarragona telt ongeveer 55 campings met in totaal 22.000 campingplekken. Voor alle campings geldt de ACSI Campingcard waarmee campinggasten in het laagseizoen korting krijgen. “Wij zijn met onze camping ook aangesloten bij de ANWB met bijbehorende verzekeringen”, aldus Cabré. De campings zijn daarnaast te vinden bij Vacanceselect en online boekingplatform Secureholiday.net.

Toekomstplannen
Volgens Cabré is het maximale aantal campings in de Costa Dorada zo goed als bereikt. “Er zijn wel plannen voor één nieuwe camping, naast die van ons. Maar verder verwacht ik niet dat er nog meer nieuwe komen.” Alle campings hebben wel de intentie om ieder jaar plannen te maken voor kwaliteitsverhoging. “Wij hebben plannen voor een nieuw zwembad, verbetering van het elektriciteitsnet en vanaf volgend jaar is overal airconditioning. Iedere camping doet investeringen en renovaties zodat campinggasten de beste ervaring beleven tijdens een verblijf in de Costa Dorada.”

Lees in het aankomende Reisbizz Magazine het volledige verslag van de reis naar de Costa Dorada met onder andere een bezoek aan PortAventura en natuurpark de Ebro Delta.