23 juli 2024
Thumbnail voor Cruise Divisie van MSC Group breidt walstroomplan verder uit

Cruise Divisie van MSC Group breidt walstroomplan verder uit

GENEVE - De cruiseschepen van MSC Cruises gaan gebruik maken van walstroomfaciliteiten in meer havens zodra deze beschikbaar komen. De Cruise Divisie van MSC Group heeft vandaag de details voor de volgende fase van haar walstroomplan onthuld. Dit nieuwe plan omvat voor 2024-26 verschillende Europese havens.


Dit gaat om ten minste vijf Italiaanse havens, Barcelona en Valencia in Spanje, Stavanger en Norfjordied in Noorwegen, Miami in de VS, Kopenhagen in Denemarken, Marseille in Frankrijk, Rotterdam in Nederland, Valletta in Malta en Stockholm in Zweden. Deze winter zal MSC Cruises ook walstroom gebruiken in de Duitse haven Hamburg en in de zomer van 2024 Kiel.

De rederij is van plan om haar schepen, zowel MSC Cruises als Explora Journeys, volledig gebruik te laten maken van walstroomvoorzieningen in alle andere havens waar zij actief is in Europa en de rest van de wereld wanneer deze beschikbaar zijn. Door walstroom te gebruiken hoeft de scheepsmotor niet meer te draaien en wordt uitstoot van het schip in de haven verminderd.

Walstroomvoorzieningen zijn sinds 2017 standaard op alle nieuwe schepen van MSC Cruises en samen met de aanpassingen die op andere schepen zijn gedaan, is 67 procent van de totale capaciteit van MSC Cruises uitgerust met deze technologie. Meer schepen zullen achteraf worden uitgerust als de havens op hun vaarroutes walstroom beschikbaar maken.