19 juli 2024
Thumbnail voor Curaçao versoepelt inreisregels voor Duitse toeristen

Curaçao versoepelt inreisregels voor Duitse toeristen

WILLEMSTAD - Curaçao heeft deze week de inreisbeperkingen vanuit Nederland en Duitsland aangepast. Terwijl het voor Duitse toeristen makkelijker wordt gemaakt om naar het eiland te reizen, worden Nederlanders verplicht om voor vertrek een PCR-test te doen.


Om te bepalen of een land een risicogebied is en welke inreisbeperkingen daardoor voor reizigers uit die landen nodig zijn, hanteert Curaçao een eigen beleid. “Curaçao neemt niet de ECDC-richtlijnen over, maar doet eigen berekeningen”, vertelt Muryad de Bruin namens Curaçao Tourist Board. Afgelopen maandag zijn de nieuwe berekeningen bekendgemaakt. “Duitsland is bestempeld als lager risicogebied. Voor Nederland geldt code rood, dus stelt Curaçao strengere eisen voor Nederlandse toeristen.”

Verandert niet veel
Volgens De Bruin verandert er daarentegen niet veel. “Voor Nederlandse toeristen verandert er alleen dat ze voor vertrek niet meer de keuze hebben uit een antigen- of PCR-test. Het is nu verplicht om een negatieve PCR-testuitslag te tonen die niet ouder is dan 72 uur.” Daarnaast moet op de derde dag na aankomst een antigentest worden afgenomen. Hier kan van te voren een afspraak voor worden gemaakt. “De antigentest op de derde dag was al nodig, dus er verandert niet veel.”

Voor Duitse toeristen wordt het wat makkelijker gemaakt om naar het zonnige eiland te reizen. “Zij hoeven geen antigentest te doen op de derde dag na aankomst en zij mogen in plaats van een PCR-test een antigentest doen voor vertrek naar het eiland. Die mag alleen niet ouder zijn dan 24 uur”, vervolgt De Bruin. “Voor Duitsers is het dus wat makkelijker om naar Curaçao te reizen.” De inreisregels gelden voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers.

Mooie groei
De Bruin merkt dat het toerisme naar Curaçao vanuit Duitsland aantrekt. “Sinds Duitsland Curaçao van de risicolijst heeft gehaald, zien we een mooie groei aan Duitse toeristen. Natuurlijk loopt Nederland heel ver voor, maar Nederland is voor ons de grootste en belangrijkste markt, dus dat is niet gek.” Duitsland is voor de Europese markt van Curaçao na Nederland het grootst.

“Het vakantiegevoel op Curaçao is er en dat zal ook blijven. Nederlanders zijn nog steeds welkom en we zien mooie cijfers met vluchten van TUI, Corendon en KLM. We weten dat de pandemie nog niet achter de rug is, maar als we ons aan de maatregelen houden en elkaar helpen, kunnen we blijven genieten van een vakantie op ons mooie eiland”, sluit De Bruin af.