7 december 2023
Thumbnail voor D-reizen en Prijsvrij laten mensen keus: wel of niet naar Rhodos

D-reizen en Prijsvrij laten mensen keus: wel of niet naar Rhodos

AMSTERDM - Mensen die tot en met dinsdag via D-reizen en Prijsvrij een reis naar Rhodos hebben geboekt mogen zelf kiezen of ze nog gaan of dat ze willen annuleren. In principe kan de vakantie kosteloos worden afgeblazen, mits die geboekt is bij hun organisatie, zo stelt Michelle de Wit, retail vertegenwoordigster van de organisatie, zondag.


Er zaten 46 mensen via deze organisatie in het door de bosbranden getroffen gebied. Een aantal is ondergebracht in een ander hotel richting het noorden van het eiland. "Die kunnen daar gewoon hun vakantie voortzetten." Voor andere klanten wordt geprobeerd ze richting het noorden te krijgen en ze daar op een vlucht te zetten, zo stelt De Wit. Prijsvrij probeert voor maandag een losse vlucht te regelen zodat mensen naar Nederland kunnen. Of dat lukt is zondagmiddag nog onduidelijk.

De organisatie heeft bijna iedereen die geboekt had voor de komende dagen benaderd. Sommigen annuleren, maar er zijn er ook die toch naar Rhodos willen gaan. Die mensen worden gewezen op de eventuele risico's.

Het door bosbranden geteisterde gebied op Rhodos is door het Calamiteitenfonds aangeduid als calamiteit met ingang van zaterdag. Dat betekent dat het fonds de kosten vergoedt van reizigers die onder de garantieregeling op het zuidoostelijke deel van het Griekse eiland verblijven of verbleven. Het gaat dan om de kosten voor bijvoorbeeld reisaanpassingen, repatriëring en niet-genoten vakantiedagen.