20 juli 2024
Thumbnail voor D-rt wederom betrokken in rechtszaak, TUI spant kort geding aan

D-rt wederom betrokken in rechtszaak, TUI spant kort geding aan

RIJSWIJK - Reisorganisatie TUI heeft de agentuurovereenkomst met D-reizen opgeschort en sleept de D-rt Groep voor de rechter. Er zijn problemen met de teruggave van reissommen en TUI vraagt om inzage in de financiële situatie van D-rt.


“De agentuurovereenkomst, en dus de verkoop, via de D-reizen kantoren hebben wij tot nader orde opgeschort. Zij kunnen op dit moment geen TUI producten meer verkopen”, laat TUI woordvoerster Petra Kok weten in een statement. Er zouden al langere tijd signalen zijn dat D-rt problemen heeft met de teruggave van reissommen aan reizigers van wie de vakantie is geannuleerd vanwege de coronacrisis.

TUI zou het afgelopen jaar al meerdere keren contact hebben gehad met D-rt, maar de problemen zijn nog niet opgelost. “TUI heeft nogmaals aangedrongen op een structurele oplossing en D-rt meerdere malen in gelegenheid gesteld om tot die oplossing te komen”, gaat Kok verder. D-rt zou hier geen gehoor aan hebben gegeven.

Om de oplossing voor het probleem toch af te dwingen, sleept TUI de D-rt Groep voor de rechter. “Wij vragen om inzage in de financiële situatie bij D-rt. Wij willen graag weten wat er zit en dat D-rt daar meer open in is”, vertelt Kok aan Reisbizz.nl.

Eerder deze week werd al bekend dat de D-rt Groep de rechtszaak, dat zij zelf hadden aangespannen tegen de SGR omtrent het Voucherfonds, hadden verloren. Het kort geding dat TUI aanspant dient begin april. Kok meldt echter dat het zo kan zijn dat de zaak niet door gaat, zodra D-rt toch besluit om meer open te zijn over de financiële situatie.